Skopové řízky po anglicku (mutton - chop)
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Hořčice plnotučná |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce |
Olej stolní |
200 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Řeřicha |
210 g |
Skopový hřbet |
800 g |
Strouhanka |
4 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytý skopový hřbet nakrájíme na řízky. Lehce je naklepeme, potřeme solí, pepřem, česnekem, hořčicí a nasekanou petrželkou. Cípy řízků přehneme a upevníme párátkem.
- Maso obalíme v mouce, vejcích rozšlehaných s hořčicí a lžičkou oleje a ve strouhance.
- Řízky smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.
- Podáváme upravené na míse a obložené řeřichou.