Skopové řízky po anglicku (mutton - chop)

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Hořčice plnotučná 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 4 polévková lžíce
Olej stolní 200 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Řeřicha 210 g
Skopový hřbet 800 g
Strouhanka 4 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytý skopový hřbet nakrájíme na řízky. Lehce je naklepeme, potřeme solí, pepřem, česnekem, hořčicí a nasekanou petrželkou. Cípy řízků přehneme a upevníme párátkem.
  2. Maso obalíme v mouce, vejcích rozšlehaných s hořčicí a lžičkou oleje a ve strouhance.
  3. Řízky smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.
  4. Podáváme upravené na míse a obložené řeřichou.