Jelení řízky po italsku

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 0.5 ks
Jelení maso 320 g
Kompot brusinkový 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 80 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Protlak rajčatový 1 kávová lžička
Šalvěj čerstvá 1 ks
Smetana 12% (konzumní) 250 ml
Špagety, Makarony vařené 350 g
Sůl 1 kávová lžička
Vývar z hovězích kostí 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z omyté kýty nakrájíme řízky, lehce je naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme šalvějí.
  2. Na rozpáleném tuku řízky zprudka opečeme po obou stranách, aby zůstaly krvavé. Necháme je na teplém místě.
  3. Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, slabě osmahneme a smícháme s rajčatovým protlakem, lžící brusinkového kompotu a česnekem. Směs zalijeme smetanou, vývarem a povaříme. Ochutíme, vložíme řízky a necháme je asi 3 minuty táhnout.
  4. Na ohřátou mísu upravíme vařené špagety a položíme na ně řízky. Podáváme s omáčkou.