Jelení řízky po italsku
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
0.5 ks |
Jelení maso |
320 g |
Kompot brusinkový |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
80 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Protlak rajčatový |
1 kávová lžička |
Šalvěj čerstvá |
1 ks |
Smetana 12% (konzumní) |
250 ml |
Špagety, Makarony vařené |
350 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vývar z hovězích kostí |
250 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z omyté kýty nakrájíme řízky, lehce je naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme šalvějí.
- Na rozpáleném tuku řízky zprudka opečeme po obou stranách, aby zůstaly krvavé. Necháme je na teplém místě.
- Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, slabě osmahneme a smícháme s rajčatovým protlakem, lžící brusinkového kompotu a česnekem. Směs zalijeme smetanou, vývarem a povaříme. Ochutíme, vložíme řízky a necháme je asi 3 minuty táhnout.
- Na ohřátou mísu upravíme vařené špagety a položíme na ně řízky. Podáváme s omáčkou.