Křenový salát z červeného zelí
Ingredience
Celer bulvový |
1 ks |
Cukr krupice |
6 polévková lžíce |
Jablka |
1 ks |
Křen |
2 polévková lžíce |
Ocet kvasný lihový |
5 polévková lžíce |
Okurky nakládané |
1 ks |
Olej stolní |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Zelí hlávkové bílé |
1 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Zelí nakrouháme a dle chuti osolíme, opepříme, přidáme cukr, olej a ocet. Vše dobře promícháme a dáme odpočinout do chladu.
- Nastrouháme najemno jablko, celer, křen a nakrájíme okurku. Vše přimícháme do odleželého zelí.
- Salát ponecháme dalších 30 minut odležet v chladu.