Křenový salát z červeného zelí

Ingredience


Celer bulvový 1 ks
Cukr krupice 6 polévková lžíce
Jablka 1 ks
Křen 2 polévková lžíce
Ocet kvasný lihový 5 polévková lžíce
Okurky nakládané 1 ks
Olej stolní 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Zelí hlávkové bílé 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zelí nakrouháme a dle chuti osolíme, opepříme, přidáme cukr, olej a ocet. Vše dobře promícháme a dáme odpočinout do chladu.
  2. Nastrouháme najemno jablko, celer, křen a nakrájíme okurku. Vše přimícháme do odleželého zelí.
  3. Salát ponecháme dalších 30 minut odležet v chladu.