Tyrolské opečenky
Ingredience
Brambory vařené ve slupce |
800 g |
Cibule |
1 ks |
Hovězí zadní vařené |
300 g |
Majoránka |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
Tuk |
60 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Zbytky uvařeného hovězího masa (nebo hovězí pečeně) nakrájíme na plátky. Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka.
- Na rozpáleném tuku na pánvi osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme maso, brambory, osolíme, opepříme a okořeníme majoránkou. Vše dobře promícháme a opečeme. Maso i brambory mají mít kůrku.
- Podáváme posypané nasekanou petrželkou.
- Vhodnou přílohou jsou zeleninové saláty.