Tyrolské opečenky

Ingredience


Brambory vařené ve slupce 800 g
Cibule 1 ks
Hovězí zadní vařené 300 g
Majoránka 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 ks
Sůl 1 špetka
Tuk 60 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zbytky uvařeného hovězího masa (nebo hovězí pečeně) nakrájíme na plátky. Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka.
  2. Na rozpáleném tuku na pánvi osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme maso, brambory, osolíme, opepříme a okořeníme majoránkou. Vše dobře promícháme a opečeme. Maso i brambory mají mít kůrku.
  3. Podáváme posypané nasekanou petrželkou.
  4. Vhodnou přílohou jsou zeleninové saláty.