Škvarkové pagáčky

Ingredience


Droždí 15 g
Mléko polotučné 0.125 l
Mouka polohrubá 250 g
Rum 1 polévková lžíce
Smetana 12% (konzumní) 0.0625 l
Sůl 1 špetka
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Vejce slepičí 2 ks
Vepřové škvarky 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Droždí rozdrobíme ve vlažném mléce a spolu s moukou, nasekanými škvarky, smetanou, celým vejcem, žloutkem, solí a rumem zpracujeme na těsto. Necháme je odpočinout v chladničce asi 1 hodinu.
  2. Těsto rozválíme na 1cm silný plát, nakrájíme čtverce nebo skleničkou vykrojíme kolečka. Potřeme je rozkvedlaným vejcem, posypeme hrubou solí a na pomaštěném plechu upečeme.