Škvarkové pagáčky
Ingredience
Droždí |
15 g |
Mléko polotučné |
0.125 l |
Mouka polohrubá |
250 g |
Rum |
1 polévková lžíce |
Smetana 12% (konzumní) |
0.0625 l |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Vejce slepičí |
2 ks |
Vepřové škvarky |
100 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Droždí rozdrobíme ve vlažném mléce a spolu s moukou, nasekanými škvarky, smetanou, celým vejcem, žloutkem, solí a rumem zpracujeme na těsto. Necháme je odpočinout v chladničce asi 1 hodinu.
- Těsto rozválíme na 1cm silný plát, nakrájíme čtverce nebo skleničkou vykrojíme kolečka. Potřeme je rozkvedlaným vejcem, posypeme hrubou solí a na pomaštěném plechu upečeme.