Špenát jíškový
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 12% (konzumní) |
0.125 l |
Špenát listový čerstvý |
600 g |
Sůl |
1 špetka |
Vývar z hovězích kostí |
0.375 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Špenátové listy přebereme, dobře omyjeme a dáme vařit do osolené vody na 10 minut. Vařený špenát ocedíme, propláchneme studenou vodou, vymačkáme, jemně nasekáme a umeleme.
- Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme mouku, utřený česnek a mírně osmahneme. Přilijeme vývar, dobře promícháme a přidáme špenát a smetanu. Krátce povaříme, osolíme a opepříme.
- Nakonec hotový špenát přelijeme dohněda vysmaženým máslem.