Špenát jíškový

Špenát jíškový - obrázek

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Máslo čerstvé 60 g
Mouka pšeničná hladká T 650 30 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 12% (konzumní) 0.125 l
Špenát listový čerstvý 600 g
Sůl 1 špetka
Vývar z hovězích kostí 0.375 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Špenátové listy přebereme, dobře omyjeme a dáme vařit do osolené vody na 10 minut. Vařený špenát ocedíme, propláchneme studenou vodou, vymačkáme, jemně nasekáme a umeleme.
  2. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme mouku, utřený česnek a mírně osmahneme. Přilijeme vývar, dobře promícháme a přidáme špenát a smetanu. Krátce povaříme, osolíme a opepříme.
  3. Nakonec hotový špenát přelijeme dohněda vysmaženým máslem.