Hlíva ústřičná s těstovinami
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Hlíva ústřičná |
600 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 12% (konzumní) |
0.125 l |
Sůl |
1 polévková lžíce |
Těstoviny čtyřvaječné |
300 g |
Tuk |
3 polévková lžíce |
Víno bílé |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Hlívy omyjeme, nakrájíme a podusíme na tuku.
- Přidáme prolisovaný česnek, osolíme, opepříme a podlijeme vínem a smetanou. Dusíme asi 10 minut. Nakonec přimícháme nasekanou petrželovou nať.
- Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, ocedíme a přidáme do omáčky.