Dort ořechovo - tvarohový

Ingredience


Cukr krupice 80 g
Cukr moučkový 40 g
Cukr vanilka 1 ks
Marmeláda meruňková 4 polévková lžíce
Máslo čerstvé 120 g
Mouka pšeničná hladká T 650 80 g
Ořechy lískové 120 g
Tvaroh jemný 100 g
Vaječný bílek slepičí 5 ks
Vaječný žloutek slepičí 5 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Změklé máslo utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny. Postupně přidáváme žloutky a tvaroh. Bílky ušleháme, po lžičkách přidáváme krupicový cukr a hotový sníh lehce vmícháme do těsta. Nakonec přidáme mouku s nastrouhanými lískovými oříšky. Vše promícháme.
  2. Vymaštěnou a moukou vysypanou formu na srnčí hřbet naplníme těstem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 50 minut. Dort vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout.
  3. Povrch dortu potřeme meruňkovou marmeládou a posypeme nastrouhanými lískovými oříšky. Pocukrujeme moučkovým cukrem a nakrájíme na řezy.