Dort ořechovo - tvarohový
Ingredience
Cukr krupice |
80 g |
Cukr moučkový |
40 g |
Cukr vanilka |
1 ks |
Marmeláda meruňková |
4 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
120 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
80 g |
Ořechy lískové |
120 g |
Tvaroh jemný |
100 g |
Vaječný bílek slepičí |
5 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
5 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 12 porcí
- Změklé máslo utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny. Postupně přidáváme žloutky a tvaroh. Bílky ušleháme, po lžičkách přidáváme krupicový cukr a hotový sníh lehce vmícháme do těsta. Nakonec přidáme mouku s nastrouhanými lískovými oříšky. Vše promícháme.
- Vymaštěnou a moukou vysypanou formu na srnčí hřbet naplníme těstem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 50 minut. Dort vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout.
- Povrch dortu potřeme meruňkovou marmeládou a posypeme nastrouhanými lískovými oříšky. Pocukrujeme moučkovým cukrem a nakrájíme na řezy.