Játrová omáčka
Ingredience
Cibule |
250 g |
Hovězí vývar základní |
1500 ml |
Játra hovězí |
150 g |
Kmín celý |
1 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Sůl |
10 g |
Tuk |
120 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Do horkého tuku nasypeme jemně nakrájenou cibuli, kmín, osmahneme dorůžova a přidáme prosátou mouku. Připravíme světlou zásmažku.
- Zásmažku zalijeme prochladlým vývarem (trochu vývaru si ponecháme na rozmíchání jater), dobře rozšleháme, uvedeme do varu a opepříme. Za občasného prošlehání nejméně půl hodiny zvolna vaříme.
- Provařenou omáčku přisolíme a procedíme přes hustý cedník.
- Očištěná a opláchnutá játra umeleme, rozmícháme s trochou chladného vývaru a vlijeme je do omáčky. Za občasného promíchání játra v omáčce krátce povaříme.