Játrová omáčka

Ingredience


Cibule 250 g
Hovězí vývar základní 1500 ml
Játra hovězí 150 g
Kmín celý 1 g
Mouka pšeničná hladká T 650 150 g
Pepř černý mletý 1 g
Sůl 10 g
Tuk 120 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do horkého tuku nasypeme jemně nakrájenou cibuli, kmín, osmahneme dorůžova a přidáme prosátou mouku. Připravíme světlou zásmažku.
  2. Zásmažku zalijeme prochladlým vývarem (trochu vývaru si ponecháme na rozmíchání jater), dobře rozšleháme, uvedeme do varu a opepříme. Za občasného prošlehání nejméně půl hodiny zvolna vaříme.
  3. Provařenou omáčku přisolíme a procedíme přes hustý cedník.
  4. Očištěná a opláchnutá játra umeleme, rozmícháme s trochou chladného vývaru a vlijeme je do omáčky. Za občasného promíchání játra v omáčce krátce povaříme.