Mandlové pečivo se skořicí

Ingredience


Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Cukr moučkový 250 g
Mandle 350 g
Skořice mletá 1 špetka
Sušenky Club - máslové 40 ks
Vaječný bílek slepičí 3 ks
Vanilkový lusk 0.5 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mandle spaříme, oloupeme a umeleme nebo jemně nasekáme. Vydlabanou vanilkovou dřeň smícháme s cukrem.
  2. Z bílků ušleháme pevný sníh, po lžičkách přidáváme cukr a ještě šleháme. Přimícháme umleté mandle, skořici a citronovou šťávu.
  3. Oplatky rozložíme na plech a na každou nastříkáme cukrářským sáčkem pusinku nebo navršíme 2 lžičky sněhu.
  4. Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 40 minut.