Mandlové pečivo se skořicí
Ingredience
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Cukr moučkový |
250 g |
Mandle |
350 g |
Skořice mletá |
1 špetka |
Sušenky Club - máslové |
40 ks |
Vaječný bílek slepičí |
3 ks |
Vanilkový lusk |
0.5 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Mandle spaříme, oloupeme a umeleme nebo jemně nasekáme. Vydlabanou vanilkovou dřeň smícháme s cukrem.
- Z bílků ušleháme pevný sníh, po lžičkách přidáváme cukr a ještě šleháme. Přimícháme umleté mandle, skořici a citronovou šťávu.
- Oplatky rozložíme na plech a na každou nastříkáme cukrářským sáčkem pusinku nebo navršíme 2 lžičky sněhu.
- Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 40 minut.