Sardelová omáčka
Ingredience
Cibule |
200 g |
Hovězí vývar základní |
1500 ml |
Máslo čerstvé |
80 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Sardelová pasta |
50 g |
Sůl |
10 g |
Tuk |
50 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Cibuli drobně nakrájíme a zpěníme ji na tuku. Přisypeme prosátou mouku a připravíme světlou zásmažku.
- Zásmažku zalijeme prochladlým vývarem, přidáme mletý pepř a sardelovou pastu a vše zvolna provaříme.
- Omáčku přecedíme, přisolíme, přidáme máslo a ještě krátce povaříme.
- Sardelovou omáčku připravujeme na vařené vepřové, hovězí nebo telecí maso a na ztracená vejce.