Sardelová omáčka

Ingredience


Cibule 200 g
Hovězí vývar základní 1500 ml
Máslo čerstvé 80 g
Mouka pšeničná hladká T 650 100 g
Pepř černý mletý 1 g
Sardelová pasta 50 g
Sůl 10 g
Tuk 50 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli drobně nakrájíme a zpěníme ji na tuku. Přisypeme prosátou mouku a připravíme světlou zásmažku.
  2. Zásmažku zalijeme prochladlým vývarem, přidáme mletý pepř a sardelovou pastu a vše zvolna provaříme.
  3. Omáčku přecedíme, přisolíme, přidáme máslo a ještě krátce povaříme.
  4. Sardelovou omáčku připravujeme na vařené vepřové, hovězí nebo telecí maso a na ztracená vejce.