Krém krupicový
Ingredience
Cukr krupice |
150 g |
Cukr vanilka |
1 ks |
Mléko plnotučné |
0.5 l |
Smetana 33% (šlehačka) |
0.25 l |
Vaječný žloutek slepičí |
3 ks |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 90 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Ze 150g cukru připravíme karamel a vylijeme jím dno pudinkových formiček.
- Vejce, žloutky, 100g cukru a vanilkový cukr rozmícháme metlou. Mléko svaříme a přilijeme za stálého míchání.
- Procedíme, naplníme formičky a urovnáme je na pekáč. Naplníme ho do výše 2cm vroucí vodou a dáme do předehřáté trouby (120 stupňů Celsia) na 50 minut. Voda se nesmí vařit! Krém je hotový, když píchneme špejlí do hloubky a uvidíme čistý karamel.
- Krém necháme vychladit přes noc. Nožem uvolníme okraje a vyklápíme. Každou porci zdobíme ušlehanou smetanou.