Krém krupicový

Ingredience


Cukr krupice 150 g
Cukr vanilka 1 ks
Mléko plnotučné 0.5 l
Smetana 33% (šlehačka) 0.25 l
Vaječný žloutek slepičí 3 ks
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ze 150g cukru připravíme karamel a vylijeme jím dno pudinkových formiček.
  2. Vejce, žloutky, 100g cukru a vanilkový cukr rozmícháme metlou. Mléko svaříme a přilijeme za stálého míchání.
  3. Procedíme, naplníme formičky a urovnáme je na pekáč. Naplníme ho do výše 2cm vroucí vodou a dáme do předehřáté trouby (120 stupňů Celsia) na 50 minut. Voda se nesmí vařit! Krém je hotový, když píchneme špejlí do hloubky a uvidíme čistý karamel.
  4. Krém necháme vychladit přes noc. Nožem uvolníme okraje a vyklápíme. Každou porci zdobíme ušlehanou smetanou.