Uzené maso s čočkou a hruškami
Ingredience
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Čočka jedlá |
380 g |
Hrušky |
4 ks |
Moravské uzené maso |
300 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pórek |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vegeta |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Čočku propláchneme, zalijeme vodou a necháme namočenou několik hodin. Potom ji uvaříme doměkka.
- Přidáme na tenká kolečka nakrájený pórek, nahrubo nastrouhané hrušky a na kostičky nakrájené uzené maso. Osolíme, opepříme a dochutíme. Dusíme pod pokličkou, až je čočka měkká a tekutina se téměř odpaří.
- Před podáváním ochutíme pokrm citronovou šťávou.