Uzené maso s čočkou a hruškami

Ingredience


Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Čočka jedlá 380 g
Hrušky 4 ks
Moravské uzené maso 300 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Pórek 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
Vegeta 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Čočku propláchneme, zalijeme vodou a necháme namočenou několik hodin. Potom ji uvaříme doměkka.
  2. Přidáme na tenká kolečka nakrájený pórek, nahrubo nastrouhané hrušky a na kostičky nakrájené uzené maso. Osolíme, opepříme a dochutíme. Dusíme pod pokličkou, až je čočka měkká a tekutina se téměř odpaří.
  3. Před podáváním ochutíme pokrm citronovou šťávou.