Smažený celer s Nivou
Ingredience
Celer bulvový |
2 ks |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce |
Olej stolní |
100 ml |
Strouhanka |
4 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Niva (Rokfór) |
300 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěný celer uvaříme v osolené vodě do poloměkka.
- Vychladlý celer nakrájíme na kolečka silná 1cm. Vždy dvě kolečka proložíme plátkem Nivy, mírně je stlačíme a obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance.
- Jednotlivé porce osmažíme na rozehřátém tuku po obou stranách dozlatova.