Špagety s pórkem a šlehačkou
Ingredience
Bazalka |
1 špetka |
Olej slunečnicový |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pórek |
4 ks |
Smetana 33% (šlehačka) |
400 ml |
Špagety, Makarony |
500 g |
Sůl |
1 polévková lžíce |
Sýr Eidam cihla 40% |
200 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Špagety uvaříme v dostatečném množství osolené vody.
- Očištěný pórek nakrájíme na nudličky, osmahneme na oleji, okořeníme a zalijeme smetanou. Vše krátce povaříme.
- Směsí přelijeme uvařené špagety a posypeme nastrouhaným sýrem.