Pažitková omáčka

Ingredience


Hovězí vývar základní 500 ml
Máslo čerstvé 50 g
Mléko polotučné 1 l
Mouka pšeničná hladká T 650 100 g
Pažitka 100 g
Smetana 12% (konzumní) 200 ml
Sůl 20 g
Tuk 80 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z tuku a z prosáté hladké mouky připravíme zásmažku.
  2. Zalijeme ji prochladlým vývarem a mlékem, osolíme, rozšleháme a provaříme.
  3. Omáčku přecedíme, přilijeme smetanu a krátce povaříme.
  4. Nakonec přidáme na másle prohřátou pažitku a omáčku převaříme.
  5. Pažitkovou omáčku připravujeme na vařené hovězí maso nebo na ztracená vejce.