Pažitková omáčka
Ingredience
Hovězí vývar základní |
500 ml |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mléko polotučné |
1 l |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g |
Pažitka |
100 g |
Smetana 12% (konzumní) |
200 ml |
Sůl |
20 g |
Tuk |
80 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Z tuku a z prosáté hladké mouky připravíme zásmažku.
- Zalijeme ji prochladlým vývarem a mlékem, osolíme, rozšleháme a provaříme.
- Omáčku přecedíme, přilijeme smetanu a krátce povaříme.
- Nakonec přidáme na másle prohřátou pažitku a omáčku převaříme.
- Pažitkovou omáčku připravujeme na vařené hovězí maso nebo na ztracená vejce.