Švédská veka
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Máslo čerstvé |
250 g |
Pažitka |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Šunka dušená |
200 g |
Sýr Eidam uzený 45% |
200 g |
Veka |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Veku (nebo bagetu) nakrájíme na plátky, ale nedokrojíme.
- Plátky potřeme změklým máslem smíchaným s pažitkou, prolisovaným česnekem, solí a pepřem. Do zářezů vložíme vždy plátek sýru a šunky.
- Veku zabalíme do alobalu nebo do fólie a dáme vychladit do ledničky.
- Před podáváním nakrájíme plátky obráceně, než jak byly původně naříznuté.