Květákový knedlík

Ingredience


Květák 1 ks
Máslo čerstvé 3 polévková lžíce
Mléko polotučné 100 ml
Muškátový květ 1 špetka
Pšeničná krupice 235 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 2 ks
Žemle tuková 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Žemle nakrájíme, zalijeme vlažným mlékem a necháme 5 minut vsáknout.
  2. Žemle vmícháme do uvařeného květáku, rozmačkaného na kaši. Přidáme máslo, žloutky, špetku muškátu, sůl a podle potřeby krupici.
  3. Nakonec vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
  4. Těsto vložíme do mikrotenového sáčku a upravíme do tvaru šišky. Volné konce sáčku pevně zavážeme kousek od těsta, aby knedlík při vaření mohl zvětšit objem.
  5. Knedlík vložíme do vroucí vody a vaříme 20 minut, obrátíme jej a vaříme ještě 25 minut.
  6. Uvařený knedlík vyjmeme ze sáčku a nití nakrájíme na plátky.