Květákový knedlík
Ingredience
Květák |
1 ks |
Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
100 ml |
Muškátový květ |
1 špetka |
Pšeničná krupice |
235 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
Žemle tuková |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Žemle nakrájíme, zalijeme vlažným mlékem a necháme 5 minut vsáknout.
- Žemle vmícháme do uvařeného květáku, rozmačkaného na kaši. Přidáme máslo, žloutky, špetku muškátu, sůl a podle potřeby krupici.
- Nakonec vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
- Těsto vložíme do mikrotenového sáčku a upravíme do tvaru šišky. Volné konce sáčku pevně zavážeme kousek od těsta, aby knedlík při vaření mohl zvětšit objem.
- Knedlík vložíme do vroucí vody a vaříme 20 minut, obrátíme jej a vaříme ještě 25 minut.
- Uvařený knedlík vyjmeme ze sáčku a nití nakrájíme na plátky.