Pórková omáčka

Pórková omáčka - obrázek

Ingredience


Cibule 200 g
Hovězí vývar základní 1 l
Máslo čerstvé 50 g
Mléko polotučné 500 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 100 g
Pepř černý celý 1 g
Pórek 300 g
Smetana 12% (konzumní) 200 ml
Sůl 20 g
Tuk 80 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na části tuku zpěníme jemně nakrájenou cibuli, zasypeme ji hladkou moukou, přidáme celý pepř a usmažíme jíšku.
  2. Zalijeme ji prochladlým vývarem, rozšleháme, osolíme a přilijeme mléko. Omáčku povaříme.
  3. Na zbylém tuku osmahneme očištěný, na kolečka nakrájený pórek, krátce ho podusíme a vložíme do omáčky.
  4. Nakonec do omáčky přilijeme smetanu, přidáme máslo a vše provaříme.