Pórková omáčka
Ingredience
Cibule |
200 g |
Hovězí vývar základní |
1 l |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mléko polotučné |
500 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g |
Pepř černý celý |
1 g |
Pórek |
300 g |
Smetana 12% (konzumní) |
200 ml |
Sůl |
20 g |
Tuk |
80 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Na části tuku zpěníme jemně nakrájenou cibuli, zasypeme ji hladkou moukou, přidáme celý pepř a usmažíme jíšku.
- Zalijeme ji prochladlým vývarem, rozšleháme, osolíme a přilijeme mléko. Omáčku povaříme.
- Na zbylém tuku osmahneme očištěný, na kolečka nakrájený pórek, krátce ho podusíme a vložíme do omáčky.
- Nakonec do omáčky přilijeme smetanu, přidáme máslo a vše provaříme.