Špekáčky s fazolemi
Ingredience
Anglická slanina |
200 g |
Cibule |
1 ks |
Fazole bílé sterilované |
532 g |
Olej stolní |
2 polévková lžíce |
Paprikové lusky čerstvé |
1 ks |
Špekáčky |
8 ks |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Eidam cihla 40% |
200 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Špekáčky oloupeme a podélně rozkrojíme tak, aby zůstaly spojené.
- Do každého zářezu vložíme polovinu plátku sýru, proužek papriky a kolečka cibule (nebo pórku). Špekáčky obalíme plátky slaniny a spíchneme je kovovou jehlou nebo párátkem.
- Připravené špekáčky vložíme na rozehřátý olej, zasypeme fazolemi a osolíme. Pomalu opékáme.