Šašlik z kapra

Ingredience


Cibule 2 ks
Houby čerstvé 100 g
Kapr obecný 1 kg
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Olej stolní 2 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Paprikové lusky čerstvé 2 ks
Slanina vepřová 100 g
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytého kapra vykostíme a maso nakrájíme na menší kousky. Osolíme, lehce posypeme paprikou a napichujeme na jehly střídavě s plátky cibule, slaniny, papriky a hub.
  2. Jehly položíme na rozehřátý grilovací rošt potřený olejem. Grilujeme asi 10 minut. Šašliky občas obracíme a maso potíráme vypečenou šťávou a rozehřátým máslem.