Grilovaná krkovička s medem
Ingredience
Med včelí |
2 polévková lžíce |
Olej stolní |
4 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Tymián sušený |
2 kávová lžička |
Vepřová krkovička |
500 g |
Víno bílé |
3 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté maso nakrájíme na silnější plátky, lehce je naklepeme, mírně osolíme, opepříme a na okrajích nařízneme.
- Maso rozložíme na rozehřátý grilovací rošt potřený olejem a grilujeme po každé straně asi 4 minuty.
- Smícháme med, sójovou omáčku, tymián, víno a olej. Směsí potřeme maso a grilujeme ještě 4 minuty.