Omáčka smetanový křen
Ingredience
Cukr krupice |
30 g |
Hovězí vývar základní |
500 ml |
Křen |
200 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mléko polotučné |
800 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g |
Muškátový květ |
0.5 g |
Smetana 12% (konzumní) |
200 ml |
Sůl |
20 g |
Tuk |
80 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Z tuku, prosáté hladké mouky a mletého květu připravíme světlou zásmažku.
- Zalijeme ji prochladlým vývarem a mlékem, rozšleháme, osolíme a necháme zvolna vařit.
- Před koncem varu přilijeme smetanu a povaříme. Omáčku dosolíme, osladíme, přidáme jemně nastrouhaný křen, máslo a ještě provaříme.
- Omáčku připravujeme na vařené vepřové nebo hovězí maso a na ztracená vejce.