Krkonošský macek
Ingredience
Brambory |
8 ks |
Cukr moučkový |
2 polévková lžíce |
Cukr vanilka |
1 ks |
Jablka |
3 ks |
Skořice mletá |
1 kávová lžička |
Tuk |
50 g |
Tvaroh jemný |
250 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupané brambory nastrouháme a zalijeme vroucím mlékem. Přidáme rozšlehaná vejce, oloupaná, na kostičky nakrájená jablka, tvaroh, vanilkový cukr a skořici. Vše umícháme dohladka.
- Tvarohovou hmotu rozetřeme do silně vymazaného pekáče a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut.
- Před podáváním pocukrujeme moučkovým cukrem.