Jahodový šmak

Ingredience


Cukr krupice 225 g
Cukr vanilka 1 ks
Jahody zahradní 300 g
Smetana 33% (šlehačka) 0.25 l
Tvaroh tučný 250 g
Voda pitná 100 ml
Želatina bílá plátky 2 plátek
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě a potom ji na mírném ohni za stálého míchání rozpustíme.
  2. Omyté jahody, cukr, vanilkový cukr, tvaroh a vychladlou želatinu rozmixujeme. Zlehka vmícháme ušlehanou smetanu.
  3. Směsí naplníme chlebíčkovou formu vyloženou alobalem. Necháme přes noc ztuhnout v chladničce.
  4. Před podáváním ozdobíme dezert ušlehanou smetanou a čerstvými jahodami.