Jahodový šmak
Ingredience
Cukr krupice |
225 g |
Cukr vanilka |
1 ks |
Jahody zahradní |
300 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
0.25 l |
Tvaroh tučný |
250 g |
Voda pitná |
100 ml |
Želatina bílá plátky |
2 plátek |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě a potom ji na mírném ohni za stálého míchání rozpustíme.
- Omyté jahody, cukr, vanilkový cukr, tvaroh a vychladlou želatinu rozmixujeme. Zlehka vmícháme ušlehanou smetanu.
- Směsí naplníme chlebíčkovou formu vyloženou alobalem. Necháme přes noc ztuhnout v chladničce.
- Před podáváním ozdobíme dezert ušlehanou smetanou a čerstvými jahodami.