Skopové maso na majoránce
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Majoránka |
1 špetka |
Máslo čerstvé |
70 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g |
Paprika mletá sladká |
1 špetka |
Skopové maso přední |
1000 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Zelenina kořenová |
100 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté maso nakrájíme na kousky a osolíme.
- Na rozpuštěném másle osmahneme nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli. Přidáme maso, podlijeme trochou vařící vody a dusíme doměkka.
- V kastrole připravíme světlou jíšku z nasucho opražené mouky a másla, zředíme ji šťávou z masa na hustší omáčku, přidáme utřený česnek, papriku, majoránku a nakonec měkké maso. Vše ještě chvíli povaříme.
- Podáváme s opečenými bramborami.