Skopové maso na majoránce

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Majoránka 1 špetka
Máslo čerstvé 70 g
Mouka pšeničná hladká T 650 40 g
Paprika mletá sladká 1 špetka
Skopové maso přední 1000 g
Sůl 1 kávová lžička
Zelenina kořenová 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté maso nakrájíme na kousky a osolíme.
  2. Na rozpuštěném másle osmahneme nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli. Přidáme maso, podlijeme trochou vařící vody a dusíme doměkka.
  3. V kastrole připravíme světlou jíšku z nasucho opražené mouky a másla, zředíme ji šťávou z masa na hustší omáčku, přidáme utřený česnek, papriku, majoránku a nakonec měkké maso. Vše ještě chvíli povaříme.
  4. Podáváme s opečenými bramborami.