Zadělávané hovězí srdce

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Hovězí srdce 1 ks
Mouka pšeničná hladká T 650 40 g
Nové koření celé 2 ks
Olej stolní 80 g
Omáčka sójová 1 polévková lžíce
Pepř černý celý 5 ks
Sůl 1 kávová lžička
Zelenina kořenová 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté srdce vložíme do studené vody spolu s očištěnou kořenovou zeleninou, cibulí a česnekem. Přidáme sůl, pepř, nové koření a bobkový list. Zvolna vaříme doměkka. Měkké srdce vyjmeme a nakrájíme na plátky.
  2. Na oleji osmahneme mouku dočervena, zalijeme ji trochou vývaru ze srdce, přidáme nakrájené srdce a mrkev uvařenou ve vývaru nakrájenou na kolečka.
  3. Nakonec šťávu ochutíme sójovou omáčkou.