Zadělávané hovězí srdce
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Hovězí srdce |
1 ks |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g |
Nové koření celé |
2 ks |
Olej stolní |
80 g |
Omáčka sójová |
1 polévková lžíce |
Pepř černý celý |
5 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Zelenina kořenová |
100 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté srdce vložíme do studené vody spolu s očištěnou kořenovou zeleninou, cibulí a česnekem. Přidáme sůl, pepř, nové koření a bobkový list. Zvolna vaříme doměkka. Měkké srdce vyjmeme a nakrájíme na plátky.
- Na oleji osmahneme mouku dočervena, zalijeme ji trochou vývaru ze srdce, přidáme nakrájené srdce a mrkev uvařenou ve vývaru nakrájenou na kolečka.
- Nakonec šťávu ochutíme sójovou omáčkou.