Přírodní kotleta se žampiony

Ingredience


Cibule 40 g
Kmín celý 1 špetka
Mouka pšeničná hladká T 650 20 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Sádlo škvařené 60 g
Sůl 1 špetka
Vepřové kotlety 4 ks
Žampiony - sterilované 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté kotlety nařízneme na okrajích, naklepeme, osolíme a okořeníme.
  2. Maso obalíme v hladké mouce a opečeme po obou stranách na rozpáleném tuku.
  3. V kastrole na sádle osmahneme nakrájenou cibuli s kmínem, vložíme opečené kotlety, zalijeme vařící vodou a pod pokličkou dusíme na mírném ohni doměkka.
  4. Nakonec přidáme žampiony nakrájené na půlky a ještě prohřejeme.
  5. Podáváme s vařenými bramborami.