Přírodní kotleta se žampiony
Ingredience
Cibule |
40 g |
Kmín celý |
1 špetka |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sádlo škvařené |
60 g |
Sůl |
1 špetka |
Vepřové kotlety |
4 ks |
Žampiony - sterilované |
200 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté kotlety nařízneme na okrajích, naklepeme, osolíme a okořeníme.
- Maso obalíme v hladké mouce a opečeme po obou stranách na rozpáleném tuku.
- V kastrole na sádle osmahneme nakrájenou cibuli s kmínem, vložíme opečené kotlety, zalijeme vařící vodou a pod pokličkou dusíme na mírném ohni doměkka.
- Nakonec přidáme žampiony nakrájené na půlky a ještě prohřejeme.
- Podáváme s vařenými bramborami.