Hovězí polévka s kapustou a rýží

Ingredience


Kapusta hlávková 450 g
Petržel - nať 10 g
Polévkové koření 13.3 g
Rýže loupaná 100 g
Sůl 20 g
Voda pitná 1 l
Vývar z hovězích kostí 1700 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vývar z hovězích kostí před použitím dochutíme polévkovým kořením a převaříme.
  2. Rýži přebereme a dobře propláchneme, několikrát prolijeme vařící vodou a v dostatečném množství mírně osolené vody uvaříme doměkka. Po uvaření ji propláchneme horkou vodou, necháme okapat a zalijeme trochou hovězího vývaru.
  3. Kapustu očistíme, opláchneme a nakrájíme na jemné nudličky. Potom ji spaříme vařící vodou, scedíme, zalijeme trochou horké vody a mírně osolíme. Uvaříme doměkka, znovu scedíme a promícháme s uvařenou rýží.
  4. Omytou, jemně rozsekanou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky spolu s rýží a kapustou až při podávání.