Hovězí polévka s kapustou a rýží
Ingredience
Kapusta hlávková |
450 g |
Petržel - nať |
10 g |
Polévkové koření |
13.3 g |
Rýže loupaná |
100 g |
Sůl |
20 g |
Voda pitná |
1 l |
Vývar z hovězích kostí |
1700 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Vývar z hovězích kostí před použitím dochutíme polévkovým kořením a převaříme.
- Rýži přebereme a dobře propláchneme, několikrát prolijeme vařící vodou a v dostatečném množství mírně osolené vody uvaříme doměkka. Po uvaření ji propláchneme horkou vodou, necháme okapat a zalijeme trochou hovězího vývaru.
- Kapustu očistíme, opláchneme a nakrájíme na jemné nudličky. Potom ji spaříme vařící vodou, scedíme, zalijeme trochou horké vody a mírně osolíme. Uvaříme doměkka, znovu scedíme a promícháme s uvařenou rýží.
- Omytou, jemně rozsekanou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky spolu s rýží a kapustou až při podávání.