Ledvinková polévka

Ingredience


Cibule 1 ks
Máslo čerstvé 30 g
Mouka polohrubá 40 g
Mouka pšeničná hladká T 650 20 g
Olej stolní 30 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Telecí ledviny 150 g
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Vývar zeleninový 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ledvinky nakrájíme na tenké plátky, několikrát omyjeme ve studené vodě a necháme okapat.
  2. Na rozpáleném oleji osmahneme jemně nakrájenou cibuli, vložíme ledvinky a znovu osmahneme. Přidáme sůl, pepř, mouku a vše dusíme doměkka.
  3. Udušené ledvinky umeleme, přidáme zeleninový vývar, zahustíme jíškou z másla a mouky a dobře povaříme. Nakonec zamícháme do polévky rozšlehaný žloutek a nasekanou petrželku.