Ledvinková polévka
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mouka polohrubá |
40 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g |
Olej stolní |
30 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Telecí ledviny |
150 g |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Vývar zeleninový |
1 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ledvinky nakrájíme na tenké plátky, několikrát omyjeme ve studené vodě a necháme okapat.
- Na rozpáleném oleji osmahneme jemně nakrájenou cibuli, vložíme ledvinky a znovu osmahneme. Přidáme sůl, pepř, mouku a vše dusíme doměkka.
- Udušené ledvinky umeleme, přidáme zeleninový vývar, zahustíme jíškou z másla a mouky a dobře povaříme. Nakonec zamícháme do polévky rozšlehaný žloutek a nasekanou petrželku.