Vejce plněná játrovou pomazánkou
Ingredience
Chléb konzumní |
4 krajíc |
Játra kuřecí |
100 g |
Máslo čerstvé |
80 g |
Paprika červená |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 16% (pochoutková) |
3 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytá játra podusíme na másle a prolisujeme.
- Máslo utřeme do pěny, přidáme uvařené, prolisované žloutky, sůl, pepř, prolisovaná játra a podle potřeby smetanu. Vše dobře promícháme.
- Půlky natvrdo uvařených vajec, z kterých jsme vyndali žloutky, naplníme pomazánkou pomocí sáčku s ozdobnou trubičkou.
- Naplněná vejce položíme na opečené topinky a ozdobíme proužky papriky.