Vejce plněná játrovou pomazánkou

Ingredience


Chléb konzumní 4 krajíc
Játra kuřecí 100 g
Máslo čerstvé 80 g
Paprika červená 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 16% (pochoutková) 3 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytá játra podusíme na másle a prolisujeme.
  2. Máslo utřeme do pěny, přidáme uvařené, prolisované žloutky, sůl, pepř, prolisovaná játra a podle potřeby smetanu. Vše dobře promícháme.
  3. Půlky natvrdo uvařených vajec, z kterých jsme vyndali žloutky, naplníme pomazánkou pomocí sáčku s ozdobnou trubičkou.
  4. Naplněná vejce položíme na opečené topinky a ozdobíme proužky papriky.