Třešňový pudink

Ingredience


Cukr moučkový 120 g
Kompot třešňový 500 ml
Kypřicí prášek do pečiva 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 120 g
Mléko plnotučné 3 polévková lžíce
Mouka polohrubá 210 g
Ořechy vlašské 60 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Máslo s cukrem a vejci utřeme do pěny. Přidáme mouku s práškem do pečiva, sůl a nakonec zlehka vmícháme mleté oříšky a mléko.
  2. Část těsta nalijeme do formy vymazané máslem, poklademe vypeckovanými třešněmi a nalijeme zbylé těsto. Formu uzavřeme pokličkou (nebo přikryjeme papírem potřeným máslem) a vaříme v páře asi 1 hodinu.
  3. Po vychladnutí vyklopíme pudink na mísu a povrch ozdobíme třešněmi.