Třešňový pudink
Ingredience
Cukr moučkový |
120 g |
Kompot třešňový |
500 ml |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
120 g |
Mléko plnotučné |
3 polévková lžíce |
Mouka polohrubá |
210 g |
Ořechy vlašské |
60 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Máslo s cukrem a vejci utřeme do pěny. Přidáme mouku s práškem do pečiva, sůl a nakonec zlehka vmícháme mleté oříšky a mléko.
- Část těsta nalijeme do formy vymazané máslem, poklademe vypeckovanými třešněmi a nalijeme zbylé těsto. Formu uzavřeme pokličkou (nebo přikryjeme papírem potřeným máslem) a vaříme v páře asi 1 hodinu.
- Po vychladnutí vyklopíme pudink na mísu a povrch ozdobíme třešněmi.