Tykev na smetaně
Ingredience
Cukr kostkový |
2 ks |
Kopr čerstvý |
1 hrst |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g |
Ocet kvasný lihový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 12% (konzumní) |
1.25 dl |
Sůl |
1 špetka |
Tykev |
400 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupanou tykev zbavenou dužiny a jadérek nakrájíme na malé kostičky. Ve větší míse kostičky tykve pokapeme octem a necháme odpočinout asi 30 minut.
- Na másle osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme cukr, připravenou tykev, osolíme, okořeníme, zalijeme trochou horké vody a dusíme doměkka.
- Měkkou tykev zahustíme světlou jíškou z másla a mouky, přidáme kyselou smetanu, nasekaný kopr a vše dobře povaříme.
- Podáváme s vařenými bramborami.