Tykev na smetaně

Ingredience


Cukr kostkový 2 ks
Kopr čerstvý 1 hrst
Máslo čerstvé 30 g
Mouka pšeničná hladká T 650 30 g
Ocet kvasný lihový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 12% (konzumní) 1.25 dl
Sůl 1 špetka
Tykev 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupanou tykev zbavenou dužiny a jadérek nakrájíme na malé kostičky. Ve větší míse kostičky tykve pokapeme octem a necháme odpočinout asi 30 minut.
  2. Na másle osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme cukr, připravenou tykev, osolíme, okořeníme, zalijeme trochou horké vody a dusíme doměkka.
  3. Měkkou tykev zahustíme světlou jíškou z másla a mouky, přidáme kyselou smetanu, nasekaný kopr a vše dobře povaříme.
  4. Podáváme s vařenými bramborami.