Krupicová polévka se zeleninou
Ingredience
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g |
Muškátový květ |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 hrst |
Pšeničná krupice |
40 g |
Sůl |
1 špetka |
Zelenina kořenová |
100 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Krupici osmahneme na rozehřátém másle dorůžova.
- Očištěnou zeleninu nakrájíme na nudličky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Polévku zahustíme světlou jíškou připravenou z másla a mouky, zavaříme do ní osmahnutou krupici a dobře povaříme.
- Nakonec do polévky přidáme špetku muškátu a nasekanou petrželku.