Srnčí hřbet s ovocem
Ingredience
Cukr moučkový |
82 g |
Cukr vanilka |
1 ks |
Jogurt bílý |
200 g |
Meruňky |
500 g |
Mléko plnotučné |
133.3332 ml |
Piškoty dětské kulaté |
240 g |
Rum |
3 polévková lžíce |
Smetana 33% (šlehačka) |
0.25 l |
Tvaroh jemný |
250 g |
Želatina bílá plátky |
2 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Želatinu necháme nabobtnat v mléce a potom ji na mírném ohni za stálého míchání rozpustíme.
- Tvaroh, jogurt, cukr a vanilkový cukr umícháme dohladka a vmícháme tuhnoucí želatinu.
- Do formy na srnčí hřbet vyložené alobalem rozložíme piškoty a pokapeme je rumem. Vrstvíme na ně střídavě tvarohový krém, ovoce a znovu piškoty - budou tvořit poslední vrstvu. Moučník zatížíme a necháme v chladničce ztuhnout.
- Před podáváním ozdobíme každou porci ušlehanou smetanou a čerstvým ovocem.