Srnčí hřbet s ovocem

Ingredience


Cukr moučkový 82 g
Cukr vanilka 1 ks
Jogurt bílý 200 g
Meruňky 500 g
Mléko plnotučné 133.3332 ml
Piškoty dětské kulaté 240 g
Rum 3 polévková lžíce
Smetana 33% (šlehačka) 0.25 l
Tvaroh jemný 250 g
Želatina bílá plátky 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Želatinu necháme nabobtnat v mléce a potom ji na mírném ohni za stálého míchání rozpustíme.
  2. Tvaroh, jogurt, cukr a vanilkový cukr umícháme dohladka a vmícháme tuhnoucí želatinu.
  3. Do formy na srnčí hřbet vyložené alobalem rozložíme piškoty a pokapeme je rumem. Vrstvíme na ně střídavě tvarohový krém, ovoce a znovu piškoty - budou tvořit poslední vrstvu. Moučník zatížíme a necháme v chladničce ztuhnout.
  4. Před podáváním ozdobíme každou porci ušlehanou smetanou a čerstvým ovocem.