Salámový pudink
Ingredience
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
400 ml |
Mouka polohrubá |
2 polévková lžíce |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Salám jemný |
200 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem a za stálého míchání uvaříme hustou kaši.
- Po částečném vychladnutí kaši osolíme, vmícháme do ní žloutky, nasekanou petrželku, nakrájený salám a nakonec pevný sníh ušlehaný z bílků.
- Směsí naplníme do 3/4 zavařovací sklenici a vaříme v páře asi 40 minut.
- Uvařený pudink opatrně vyklopíme a nakrájíme na plátky.