Salámový pudink

Ingredience


Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mléko polotučné 400 ml
Mouka polohrubá 2 polévková lžíce
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Salám jemný 200 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem a za stálého míchání uvaříme hustou kaši.
  2. Po částečném vychladnutí kaši osolíme, vmícháme do ní žloutky, nasekanou petrželku, nakrájený salám a nakonec pevný sníh ušlehaný z bílků.
  3. Směsí naplníme do 3/4 zavařovací sklenici a vaříme v páře asi 40 minut.
  4. Uvařený pudink opatrně vyklopíme a nakrájíme na plátky.