Zadělávaná dýně
Ingredience
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Dýně |
600 g |
Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
300 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce |
Muškátový květ |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
4 ks |
Zakysaná smetana |
200 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupanou dýni podélně rozkrojíme a zbavíme semen. Nastrouháme ji nahrubo a dusíme pod pokličkou asi 10 minut.
- Do rozehřátého másla vmícháme mouku a připravíme světlou jíšku. Zředíme ji mlékem, rozmícháme a povaříme asi 5 minut.
- Potom přidáme podušenou dými, sůl, špetku květu, smetanu a kopr. Necháme přejít varem. Nakonec přilijeme trochu citronové šťávy.
- Na talíři přelijeme zadělávanou dýní vejce uvařená natvrdo.