Zadělávaná dýně

Ingredience


Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Dýně 600 g
Kopr čerstvý 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 3 polévková lžíce
Mléko polotučné 300 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 3 polévková lžíce
Muškátový květ 1 špetka
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 4 ks
Zakysaná smetana 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupanou dýni podélně rozkrojíme a zbavíme semen. Nastrouháme ji nahrubo a dusíme pod pokličkou asi 10 minut.
  2. Do rozehřátého másla vmícháme mouku a připravíme světlou jíšku. Zředíme ji mlékem, rozmícháme a povaříme asi 5 minut.
  3. Potom přidáme podušenou dými, sůl, špetku květu, smetanu a kopr. Necháme přejít varem. Nakonec přilijeme trochu citronové šťávy.
  4. Na talíři přelijeme zadělávanou dýní vejce uvařená natvrdo.