Kapustový prejt
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Kapusta hlávková |
1 ks |
Mléko polotučné |
200 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Salám jemný |
200 g |
Strouhanka |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Žemle tuková |
2 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytou kapustu rozpůlíme a v osolené vodě uvaříme doměkka. Scedíme a necháme vychladnout.
- Kapustu umeleme spolu s cibulí a salámem. Osolíme, opepříme a přidáme prolisovaný česnek a rozšlehaná vejce.
- Žemle nakrájené na kostičky zalijeme vlahým mlékem a necháme vsáknout. Vymačkáme je a vmícháme do kapustové hmoty, podle potřeby zahustíme strouhankou a navršíme do vymazaného a vysypaného pekáče.
- Prejt pečeme ve vyhřáté troubě asi 30 minut.