Kapustový prejt

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Kapusta hlávková 1 ks
Mléko polotučné 200 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Salám jemný 200 g
Strouhanka 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Žemle tuková 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytou kapustu rozpůlíme a v osolené vodě uvaříme doměkka. Scedíme a necháme vychladnout.
  2. Kapustu umeleme spolu s cibulí a salámem. Osolíme, opepříme a přidáme prolisovaný česnek a rozšlehaná vejce.
  3. Žemle nakrájené na kostičky zalijeme vlahým mlékem a necháme vsáknout. Vymačkáme je a vmícháme do kapustové hmoty, podle potřeby zahustíme strouhankou a navršíme do vymazaného a vysypaného pekáče.
  4. Prejt pečeme ve vyhřáté troubě asi 30 minut.