Houbové lečo
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Houby čerstvé |
160 g |
Kmín celý |
1 špetka |
Paprika zelená |
4 ks |
Pažitka |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
5 ks |
Sůl |
1 špetka |
Tuk |
2 polévková lžíce |
Vegeta |
1 špetka |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmahneme na tuku, přidáme očištěné, nakrájené houby a krátce opečeme. Osolíme, opepříme, okmínujeme a dochutíme vegetou. Dusíme pod pokličkou asi 10 minut. Podle potřeby podlijeme trochou vody.
- K téměř měkkým houbám přidáme na kousky nakrájená rajčata a na nudličky nakrájené papriky. Vše dusíme doměkka.
- Nakonec pokrm zalijeme rozšlehanými vejci a za stálého míchání je necháme ztuhnout.
- Každou porci posypeme nasekanou pažitkou.