Houbové lečo

Ingredience


Cibule 1 ks
Houby čerstvé 160 g
Kmín celý 1 špetka
Paprika zelená 4 ks
Pažitka 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 5 ks
Sůl 1 špetka
Tuk 2 polévková lžíce
Vegeta 1 špetka
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmahneme na tuku, přidáme očištěné, nakrájené houby a krátce opečeme. Osolíme, opepříme, okmínujeme a dochutíme vegetou. Dusíme pod pokličkou asi 10 minut. Podle potřeby podlijeme trochou vody.
  2. K téměř měkkým houbám přidáme na kousky nakrájená rajčata a na nudličky nakrájené papriky. Vše dusíme doměkka.
  3. Nakonec pokrm zalijeme rozšlehanými vejci a za stálého míchání je necháme ztuhnout.
  4. Každou porci posypeme nasekanou pažitkou.