Pstruh s mandlemi a bylinkami
Ingredience
Bylinky čerstvé - svazek |
2 polévková lžíce |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Mandle plátky |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
125 g |
Pstruh |
800 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné pstruhy osolíme a pečeme na pánvi na rozehřátém másle asi 10 minut po každé straně. Upečené ryby přendáme na nahřátý talíř.
- Do vypečené šťávy vmícháme plátky mandlí a nasekané bylinky. Zředíme 2 lžícemi vody a krátce prohřejeme.
- Pstruhy na talíři přelijeme šťávou a pokapeme citronem.