Bánovské grundle
Ingredience
Celer bulvový |
1 ks |
Celer - nať |
1 polévková lžíce |
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Grundle |
12 ks |
Máslo čerstvé |
100 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
400 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmahneme na másle. Přidáme nahrubo nastrouhaný celer, prolisovaný česnek a jemně nakrájenou celerovou nať.
- Očištěné rybky osolíme, naplníme celerovou směsí a spíchneme jehlou nebo převážeme nití.
- Ryby urovnáme do pekáčku na rozehřáté máslo a za občasného podlévání vodou pečeme 15-20 minut.
- Před podáváním posypeme pokrm nasekanou petrželkou.