Bánovské grundle

Ingredience


Celer bulvový 1 ks
Celer - nať 1 polévková lžíce
Česnek 3 stroužek
Cibule 1 ks
Grundle 12 ks
Máslo čerstvé 100 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Voda pitná 400 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmahneme na másle. Přidáme nahrubo nastrouhaný celer, prolisovaný česnek a jemně nakrájenou celerovou nať.
  2. Očištěné rybky osolíme, naplníme celerovou směsí a spíchneme jehlou nebo převážeme nití.
  3. Ryby urovnáme do pekáčku na rozehřáté máslo a za občasného podlévání vodou pečeme 15-20 minut.
  4. Před podáváním posypeme pokrm nasekanou petrželkou.