Červené zelí na víně
Ingredience
Cukr krupice |
1 špetka |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce |
Sádlo škvařené |
20 g |
Sůl |
1 špetka |
Víno červené |
1 dl |
Zelí červené - sterilizované |
600 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Zelí nakrájíme na tenké nudličky, podlijeme trochou vroucí vody a dusíme.
- Ze sádla a mouky připravíme růžovou jíšku, zředíme ji vodou a vývarem ze zelí a povaříme v hustší omáčku. Přidáme zelí, přilijeme víno a dusíme, až je zelí měkké. Nakonec přidáme sůl, cukr a ocet.