Hlávkový salát s vejci a ředkvičkami
Ingredience
Cukr krupice |
15 g |
Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce |
Ředkvička |
100 g |
Salát hlávkový |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
3 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté listy salátu nakrájíme na nudličky, omyté ředkvičky nakrájíme na kolečka.
- Připravíme zálivku z octa, 3 lžic vody, oleje, cukru a soli. Nalijeme ji na zeleninu a lehce promícháme.
- Na talíři každou porci ozdobíme dílky natvrdo uvařeného vejce.