Vepřové kotlety na zázvoru

Ingredience


Cibule 1 ks
Kmín celý 1 špetka
Mouka pšeničná hladká T 650 4 kávová lžička
Sádlo škvařené 20 g
Sůl 1 špetka
Vepřové kotlety 4 ks
Zázvor mletý 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté kotlety naklepeme a okraje nařízneme. Maso poprášíme moukou, zázvorem a opečeme po obou stranách na rozehřátém sádle.
  2. Opečené kotlety vyjmeme, na sádle osmahneme jemně nakrájenou cibuli, vložíme zpět kotlety a přidáme ještě špetku zázvoru, kmín a sůl. Podlijeme 2dl vody a pod pokličkou dusíme doměkka.
  3. Podáváme s bramborovými noky a zeleninovým salátem.