Hovězí maso ve smetanové omáčce
Ingredience
Hovězí ve vlastní šťávě |
400 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Okurky nakládané |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Polévkové kostky Vitana |
0.5 kostka |
Sardelová pasta |
1 polévková lžíce |
Smetana 12% (konzumní) |
2 dl |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso i s tukem dáme do kastrolu, přidáme sardelovou pastu, okurku nakrájenou na kostičky, kostku bujónu a přivedeme k varu.
- Smetanu rozkvedláme s moukou, nalijeme na masovou směs a za stálého míchání povaříme.
- Nakonec podle chuti osolíme a opepříme.