Jablka dušená na víně
Ingredience
Cukr krupice |
4 polévková lžíce |
Jablka |
4 ks |
Máslo čerstvé |
40 g |
Skořice mletá |
1 špetka |
Smetana 33% (šlehačka) |
1 dl |
Víno bílé |
1 dl |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupaná jablka zbavená jádřinců nakrájíme na silnější kolečka. Osmažíme je po obou stranách na rozehřátém másle a rozložíme do kastrolu i s výpekem.
- Připravená jablka podlijeme bílým vínem, posypeme cukrem, skořicí a dusíme na mírném ohni asi 5 minut.
- Dušená jablka upravíme na talířky, přelijeme šťávou a ozdobíme ušlehanou smetanou. Dezert můžeme podávat teplý i studený.