Pečená jablka se žervé
Ingredience
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Cukr krupice |
3 polévková lžíce |
Cukr moučkový |
30 g |
Džem jahodový |
40 g |
Jablka |
4 ks |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mléko plnotučné |
0.5 dl |
Žervé |
120 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupaná jablka příčně rozpůlíme, odstraníme jádřince a položíme na vymaštěný pekáček. Do otvorů nasypeme cukr, jablka zakapeme citronovou šťávou, poklademe kousky másla a mírně podlijeme vodou.
- Připravená jablka upečeme v mírně vyhřáté troubě. Před dopečením dáme do středu každého jablka lžičku džemu.
- Upečená, vychladlá jablka naplníme pěnou ze žervé, ušlehaným s mlékem a moučkovým cukrem.