Pečená jablka se žervé

Ingredience


Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Cukr krupice 3 polévková lžíce
Cukr moučkový 30 g
Džem jahodový 40 g
Jablka 4 ks
Máslo čerstvé 30 g
Mléko plnotučné 0.5 dl
Žervé 120 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupaná jablka příčně rozpůlíme, odstraníme jádřince a položíme na vymaštěný pekáček. Do otvorů nasypeme cukr, jablka zakapeme citronovou šťávou, poklademe kousky másla a mírně podlijeme vodou.
  2. Připravená jablka upečeme v mírně vyhřáté troubě. Před dopečením dáme do středu každého jablka lžičku džemu.
  3. Upečená, vychladlá jablka naplníme pěnou ze žervé, ušlehaným s mlékem a moučkovým cukrem.