Obložený květákový salát
Ingredience
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Cukr krupice |
1 polévková lžíce |
Houby nakládané |
4 polévková lžíce |
Květák |
1 ks |
Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Rajčata |
4 ks |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Květák očistíme, uvaříme doměkka a rozebereme na růžičky. Pokapeme citronovou šťávou, opepříme a necháme proležet.
- Omytá rajčata nakrájíme na kolečka, pokapeme citronovou šťávou smíchanou se solí a cukrem a necháme proležet.
- Rajčata urovnáme na talířky, pokapeme olejem, posypeme sekanou petrželkou a obložíme růžičkami květáku a nakládanými hříbky.