Obložený květákový salát

Ingredience


Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Cukr krupice 1 polévková lžíce
Houby nakládané 4 polévková lžíce
Květák 1 ks
Olej slunečnicový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Rajčata 4 ks
Sůl 1 špetka
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Květák očistíme, uvaříme doměkka a rozebereme na růžičky. Pokapeme citronovou šťávou, opepříme a necháme proležet.
  2. Omytá rajčata nakrájíme na kolečka, pokapeme citronovou šťávou smíchanou se solí a cukrem a necháme proležet.
  3. Rajčata urovnáme na talířky, pokapeme olejem, posypeme sekanou petrželkou a obložíme růžičkami květáku a nakládanými hříbky.