Zelenina zapečená s vejci

Ingredience


Mléko polotučné 3 dl
Olej slunečnicový 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Pórek 300 g
Rajčata 400 g
Strouhanka 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěný pórek nakrájíme na kolečka, osolíme, opepříme, dáme na pánev s 3 lžícemi oleje a podlijeme trochou vody. Dusíme téměř doměkka.
  2. Podušený pórek rozložíme do vymaštěného kastrolu, pokryjeme plátky omytých rajčat, osolíme, opepříme a zapečeme v troubě.
  3. Po chvíli zeleninu zalijeme vejci rozšlehanými s mlékem a solí. Zvolna dopečeme.
  4. Podáváme s vařenými bramborami.