Zelenina zapečená s vejci
Ingredience
Mléko polotučné |
3 dl |
Olej slunečnicový |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pórek |
300 g |
Rajčata |
400 g |
Strouhanka |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěný pórek nakrájíme na kolečka, osolíme, opepříme, dáme na pánev s 3 lžícemi oleje a podlijeme trochou vody. Dusíme téměř doměkka.
- Podušený pórek rozložíme do vymaštěného kastrolu, pokryjeme plátky omytých rajčat, osolíme, opepříme a zapečeme v troubě.
- Po chvíli zeleninu zalijeme vejci rozšlehanými s mlékem a solí. Zvolna dopečeme.
- Podáváme s vařenými bramborami.