Myslivecké maso
Ingredience
Anglická slanina |
100 g |
Cibule |
80 g |
Hovězí svíčková |
200 g |
Jalovec |
2 špetka |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
10 g |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce |
Sádlo škvařené |
50 g |
Sůl |
1 polévková lžíce |
Tymián sušený |
2 špetka |
Vepřové kotlety |
4 ks |
Víno červené |
0.5 dl |
Žampiony čerstvé |
120 g |
Zázvor mletý |
4 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Kotlety omyjeme, naklepeme a okraje nařízneme. Osolíme a posypeme zázvorem.
- Ze svíčkové nakrájíme řezy, jen lehce je naklepeme, osolíme a opepříme.
- Vepřové kotlety a svíčkové řezy opékáme na sádle s plátky anglické slaniny.
- V pánvi na másle podusíme žampiony.
- Pečené maso vyndáme a přidáme najemno nakrájenou cibuli a necháme chvilku podusit. Přidáme rajčatový protlak, žampiony, červené víno, tlučený jalovec a špetku tymiánu. Slabě podlijeme vývarem a dusíme s opečeným masem.
- Na opečené kotlety dáme svíčkové řezy, anglickou slaninu a přelijeme dušenou směsí.