Myslivecké maso

Ingredience


Anglická slanina 100 g
Cibule 80 g
Hovězí svíčková 200 g
Jalovec 2 špetka
Máslo čerstvé 30 g
Mouka pšeničná hladká T 650 10 g
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Protlak rajčatový 1 polévková lžíce
Sádlo škvařené 50 g
Sůl 1 polévková lžíce
Tymián sušený 2 špetka
Vepřové kotlety 4 ks
Víno červené 0.5 dl
Žampiony čerstvé 120 g
Zázvor mletý 4 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kotlety omyjeme, naklepeme a okraje nařízneme. Osolíme a posypeme zázvorem.
  2. Ze svíčkové nakrájíme řezy, jen lehce je naklepeme, osolíme a opepříme.
  3. Vepřové kotlety a svíčkové řezy opékáme na sádle s plátky anglické slaniny.
  4. V pánvi na másle podusíme žampiony.
  5. Pečené maso vyndáme a přidáme najemno nakrájenou cibuli a necháme chvilku podusit. Přidáme rajčatový protlak, žampiony, červené víno, tlučený jalovec a špetku tymiánu. Slabě podlijeme vývarem a dusíme s opečeným masem.
  6. Na opečené kotlety dáme svíčkové řezy, anglickou slaninu a přelijeme dušenou směsí.